ECE Banyo Eurowards Girişimcilik Yarışmasında Gelişim Dalında Birincilik Ödülü Aldı

24 Kasım 2006 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Seminer Salonu’nda düzenlenen Ödül Törenine Finalist olarak davet edilen firmamız TURUNCU KAPLAN STRATEJİSİ Konulu Proje ile GELİŞİM Dalında Birincilik Ödülü aldı.ECE BANYO Adına ödülü Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Erdem Çenesiz Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Seminer Salonu’nda düzenlenen törenle almıştır.

EUROWARDS NEDİR ?

Avrupa’nın en geniş katılımlı girişimcilik yarışması olan ve Türkiye’de ikinci kez düzenlenen Eurowards, Avrupa Parlamentosu himayesinde gerçekleşmekte olup girişim fikri olan bireylere Avrupa ve Türkiye’de itibar kazanma, iş bağlantıları kurma ve medya aracılığıyla tanınma şansı vermesi açısından önem taşımaktadır.

Yarışmada Fikir Kategorisi’nde Recai Sara “Soğutmalı Süt Sağım Makinası” projesiyle birinci oldu. Kuruluş Kategorisi’nde birinciliği “Nano Teknolojik Dekoratif Cam” adlı projesi ile Serhat İzmirlioğlu aldı. Başlangıç Kategorisi’nde Özge Özenç “Embryonix Ltd. Şti” ile birinci olurken, Gelişim Kategorisi’nde birincilik ödülü “Ece Banyo Gereçleri San.ve Tic.A.Ş” ile Erdem Çenesiz almıştır.

Avrupa’da 1991 yılından bu yana düzenlenmekte olan Eurowards Girişimcilik yarışmasına Türkiye’de 42 ilden 297 proje katıldı. Yarışmayı Değerlendiren Eurowards Türkiye Ülke Müdürü Nadja Beyer “2006 ve 2007’de, katılımcıların işlerini ve iş bağlantıları kuvvetlendirebilmeleri için fırsatları çoğaltmak amacıyla, Eurowards programının doğasını ve kalite standartlarını geliştirmeye yönelik çeşitli değişiklikler yapılmaktadır. Girişimcilik ruhu dünya çapında bir kavramdır; yenilikçiliği, yaratıcılığı ve uluslararası yaklaşımı desteklerken ulusal boyutları ve özellikleri de içermelidir.

Kurumsal girişimcilik gelecek ekonomisinin özellikleri arasında önemli bir yere sahiptir, günümüz ekonomisi zamanın ihtiyaçlarına göre şekillenmekte ve girişimciliğin yenilikçi yönü şimdi daha da gereklidir. Bu durum, yüksek işsizlik oranları ve nüfus gelişimi gibi örneklerde aşikar olan, özellikle uluslararası rekabete veya ekonomik durumlara bakıldığında doğrulanmaktadır. Yerinde saymak gerilemek manasına, yenilikçilik ise büyüme ve üretkenlik manasına gelmektedir” yorumunu yaptı.

Avrupa’nın en büyük ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen tek girişimcilik yarışması olan Eurowards Avrupa’ya Almanya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan’dan girişimciler katılıyor.

Eurowards Türkiye Girişimcilik Yarışması ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.eurowardsturkiye.com adresinden ulaşılabiliyor.

SOSYAL MEDYA
E-B?LTEN KAYIT